Echipamentul potrivit pentru un restaurant nou este o problemă pentru orice afacerist din acest domeniu. Puțini dintre ei pot face alegerea corectă fără niște sfaturi profesionale. Greșelile în acest domeniu pot costa orice afacere HoReCa foarte scump.

Atunci când alegi echipamente profesionale pentru o anumită unitate cu acest profil este necesar să fie luate în considerare numeroase criterii, dintre care principale sunt următoarele:

1. Suprafața sălii de mese și numărul maxim de locuri ce se pot ocupa în perioadele libere sau nu de restricții pandemice. Dimensiunile unui restaurant stau la baza alegerilor în materie de dotări, de-abia mai apoi urmează performanța echipamentelor și nivelul maxim de încărcare al acestora pe parcursul unui schimb de lucru. în orice caz, dacă personalul se va confrunta cu o lipsă acută de echipamente, nu va putea face față fluxului de comenzi care vin din partea consumatorilor, iar dacă este vorba să ne referim la extrema cealaltă, a unor dotări în exces, chiar a unor echipamente ce pot fi inutile de-a dreptul, la rândul lor reduc considerabil profitabilitatea afacerii.

2. Dimensiunile bucătăriei profesionale. Spațiul de lucru va determina implicit și configurația echipamentelor profesionale pentru bucătăria unui restaurant, precum și mărimea admisibilă pentru fiecare tip de echipament profesional în parte.

3. Specificul restaurantului și gama de feluri de mâncare din meniurile ce se gătesc acolo. Specializarea restaurantelor este esențială în întocmirea unei liste corecte de echipamente profesionale care ar trebui achiziționate pentru bucătăria unității respective. De exemplu, o pizzerie sau un restaurant cu specific oriental vor necesita seturi diferite de echipamente destinate gătitului.

Care sunt cerințele de bază cerute pentru echipamentele profesionale pentru restaurante?

În ce fel diferă echipamentele profesionale de bucătărie de aparatele de uz casnic obișnuite? Iată o întrebare justificată. Este logic ca principalele diferențe să fie legate atât de mărimea dotărilor în cauză, cât și de frecvența utilizării acestora.

Cele mai citite articole

Analizând caracteristicile specifice ale echipamentelor profesionale, pot fi observate următoarele puncte importante:

  • echipamentele pentru restaurante sunt de regulă mai complexe, decât cele de acasă;
  • productivitatea unităților HoReCa este mult mai mare, decât în mediul casnic (inclusiv dacă ne referim la sistemele de spălare a veselei și la sistemele de depozitare);
  • capacitatea echipamentului gastronomic depinde direct de conceptul restaurantului, dar este întotdeauna semnificativ mai mare, decât cea a aparatelor de uz casnic;
  • versatilitatea sistemelor moderne de bucătărie, este una dintre premisele pe care producătorii încearcă să le respecte când proiectează echipamente profesionale;
  • fiabilitatea și durabilitatea sporite a echipamentelor HoReCa în condiții de funcționare constantă reprezintă niște factori esențiali atât în perioada de garanție, precum și perioada de post garanție);
  • curățarea ușoară a echipamentelor HoReCa, împreună cu accesul confortabil la acestea, reprezintă o garanție a respectării în bucătăria de restaurant a standardelor igienico-sanitare;
  • siguranța operațională sporită;
  • consumul economic de energie electrică, factor care afectează extrem de mult cheltuielile lunare ale restaurantului.

Un alt factor important îl reprezintă condițiile particulare de funcționare referitoare la echipamentele pentru restaurante. Gătitul, în imensa majoritate a cazurilor, are loc în niște condiții de temperatură și umiditate foarte ridicate. Prin urmare, materialele din care acestea sunt fabricate trebuie să reziste acestor sarcini de lucru. Orice echipament profesional de bucătărie trebuie să îndeplinească standardele moderne de calitate și siguranță.

Iar pentru asta este extrem de important să fie ales un furnizor de încredere al echipamentelor pentru restaurante. Soluția acestei probleme se numește TC Romania Crown Cool

Din catalogul virtual al magazinului online se poate alege și cumpăra tot complexul de echipamente profesionale tehnologice de înaltă calitate, provenite de la producătorii mondiali de top, clienții având parte și de o perioadă de garanție generoasă și un service de top pentru dotările comandate.

Dacă este necesar, se pot solicita în orice moment sfaturi calificate de la personalul TC Romania Crown Cool care are o experiență semnificativă în domeniu care îi permite să abordeze în mod eficient problemele puse antreprenorilor de echipamentele profesionale HoReCa pe care vor să le achiziționeze.

Pentru detalii intră pe tcromania.com chiar acum!

Cele mai citite articole