Frumusetea si estetica ajuta o persoana moderna sa fie un subiect de succes si respectabil. Aspectul este de o mare importanta, asa ca multi tind sa apeleze la rinoplastie si la alte servicii oferite de un chirurg plastic – sculptorul multor suflete umane. Aceasta nu este o afirmatie nefondata. Orice specialist iti va spune ca, chiar si cu o corectie minora a imperfectiunilor vizuale ale corpului sau fetei, caracterul oricarui pacient se schimba. Devine mai relaxat, vesel si multumit de viata, iar acest lucru are un efect bun asupra bunastarii sale mentale si, uneori, fizice. 

Uneori, un tratament unic, cum ar fi rinoplastia, este suficient pentru ameliorarea durerilor fizice si mentale. Aceasta nu este o operatiune obisnuita, ci o procedura creativa, foarte responsabila, pe care nu orice specialist o va intreprinde. Principalul pericol nu sunt complicatiile formidabile si interventiile care necesita mult timp, ci nemultumirea pacientului, care poate sa nu fie multumit de noul sau nas. Desi, progresele tehnice moderne si noile programe de calculator ajuta la simularea oricarui rezultat final in etapa pregatitoare. 

De ce sa faci rinoplastie? 

Cele mai citite articole

De ce rinoplastia isi asuma un astfel de risc cu buna stiinta? Motivele pot fi foarte diferite: atat medicale, cat si estetice. Pentru unii, o astfel de operatie este pur si simplu necesara pentru a scapa de problemele de respiratie cauzate de defecte congenitale sau dobandite. Cineva va cere ajutorul unui chirurg plastic dupa o leziune complexa a nasului. Dar majoritatea pacientilor apeleaza la rinoplastie doar pentru ca nu sunt multumiti de forma narilor, de prezenta unei cocoase, de nasul excesiv sau de dimensiunile mari proeminente ale partii descrise a fetei. Pentru toate aceste categorii de persoane, rinoplastia este permisa si prescrisa, daca nu exista contraindicatii grave vizibile. 

Nu li se va permite sa efectueze o astfel de operatie persoanelor care sufera de boli cardiovasculare, care au probleme oncologice si care au avut recent boli infectioase complexe. In suta la suta din cazuri, cei care sufera de diabet sunt, de asemenea, refuzati. Este imposibil sa se efectueze operatia copiilor care nu au atins inca varsta de optsprezece ani. De asemenea, nu este indicata persoanelor care au trecut de 40 de ani. La aceasta varsta dificila, multe procese de recuperare sunt foarte lente, iar pielea fetei isi pierde elasticitatea, ceea ce duce la rezultate finale imprevizibile. Daca totusi decizi sa iti corectezi nasul, mergi la clinica Dr.Panturu si incredinteaza-te unui specialist cu inalta calificare, care intelege complexitatile profesiei si cunoaste fluent toate tipurile de rinoplastie.

Rinoplastie de revizuire

De regula, rinoplastia de revizuire se efectueaza din cauza unei prime operatii nereusite. Daca problema este din greseala chirurgului plastic, atunci, desigur, pacientul prefera sa apeleze la un alt specialist. Si in acest caz, alegerea unui medic ar trebui sa fie deosebit de atenta. Dupa o interventie chirurgicala, starea tesuturilor se poate schimba foarte mult, si prin urmare, rinoplastia de revizuire este o operatie extrem de delicata, a carei sarcina principala este de a corecta defectele, mentinand in acelasi timp avantajele.

Cele mai citite articole