Laptele praf, cunoscut si sub denumirea de lapte formula, este un aliment de un real folos pentru dezvoltarea armonioasa a copilasului, asigurand toate proprietatile nutritive de care are nevoie in fiecare zi. Inainte de folosirea alimentului, este totusi nevoie sa se ceara permisiunea medicului specialist, astfel incat sa nu existe niciun risc pentru cel mic. 

Ce este, in mod concret, laptele praf?

Medicul pediatru trebuie sa fie consultat la orice schimbare care are loc in viata copilului, mai ales cand vine vorba de primele luni de viata, in care este vulnerabil la orice modificare de temperatura sau hrana. 

Astfel, la fel cum este consultat in cadrul procesului de diversificare, este necesar sa se tina cont de parerea sa si cand vine vorba de introducerea laptelui praf in alimentatie. Fie ca laptele de san nu il satura sau nu ii ofera proprietatile necesare, este important ca introducerea laptelui praf in alimentatie sa decurga usor, treptat. 

Cele mai citite articole

Laptele praf este conceput din lapte de vaca preparat si tratat astfel incat sa fie adecvat pentru stomacul bebelusului. De cele mai multe ori, are un nivel mai ridicat de concentratie, care are ca efect senzatia mai rapida de satietate. 

Pana la ce varsta poate sa fie folosit laptele praf?

Conform specialistilor, laptele praf poate sa fie consumat pana cand copilasul atinge varsta de 36 de luni. Dupa un an, poate sa inceapa sa consume 500 ml pe zi, o jumatate din cantitate dimineata si cealalta jumatate seara. Dupa ce a implinit varsta de 3 anisori, poate sa consume direct lapte de vaca, fara nicio problema. De retinut ca laptele praf realizat din laptele de capra nu este adecvat pentru copilasii pana intr-un anisor. Este recomandat abia dupa ce implinesc varsta de un an, in conformitate cu indicatiile medicului pediatru.

In concluzie, laptele praf este un aliment care ajuta o multime de mamici sa-si hraneasca bebelusii in mod adecvat, astfel incat micutii sa scape de senzatia continua de foame si sa se dezvolte armonios. Inainte de folosire, este recomandat sa se citeasca indicatiile de pe ambalaj.

Cele mai citite articole