De-a lungul timpului au circulat multe superstiții despre verighete, inelele care simbolizează promisiunea ce și-o fac mirii în fața lui Dumnezeu. Acestea îndrumă cuplul astfel încât să nu aibă parte de ghinion în familie și să se bucure de o căsnicie fericită. 

Dacă și tu ești o persoană care crede în superstiții, cu siguranță îți dorești să afli ce povești interesante se spun despre verighete. 

Superstiții despre verighete: tu crezi în vreuna? 

Probarea inelului înainte de căsătorie aduce ghinion. Una dintre principalele superstiții despre verighete spune că bijuteriile nu trebuie probate înainte de nuntă. Proba trebuie făcută pe alt inel similar. 

Nu cumpăra verighete într-o zi de vineri. Superstiția spune că nu vor urma situații fericite pentru cuplul respectiv. 

Nu da verigheta altcuiva. Nu o împrumuta altei persoane nici măcar pentru câteva minute fiindcă poate aduce ghinion în dragoste. Superstiția spune că verigheta este încărcată cu spiritul tău și că se poate destrăma legătura dintre tine și cel drag dacă oferi inelul altei persoane. De altfel, se spune că din momentul slujbei religioase, mirii nu au voie să dea jos bijuteria de pe deget. Persoanele care sunt nevoite să renunțe la verighetă din diferite motive pentru oa numită perioadă, trebuie să apeleze la preot pentru a o sfinți înainte de a o pune din nou pe deget.

Cele mai citite articole

Pierderea verighetei anunță încheierea căsniciei. O verighetă pierdută nu este deloc un semn bun, cu atât mai puțin dacă se întâmplă în preajma momentului căsătoriei. De aceea este recomandat ca inelul să fie făcut exact pe mărimea degetului pentru a nu aluneca niciodată de pe el. Însă există și o superstiție care spune că, dacă scapi inelul în timpul slujbei de la biserică, vei scăpa de problemele din relație. 

Nu este bine ca o persoană să cumpere singură verighetele. Partenerii trebuie să facă împreună acest pas. Superstițiile despre verighete spun că relația nu va fi stabilă dacă inelele sunt cumpărate doar de femeie ori de bărbat. Cei doi vor rezista împreună numai dacă se aleg împreună aceste bijuterii ale iubirii. Invită-l pe cel drag să alegeți cele mai frumoase verighete din aur de pe maiabijou.ro

Un inel prea strâmt indică gelozie. Dacă mărimea verighetei nu este corectă pentru unul dintre miri, înseamnă că vor exista probleme cu gelozia în cuplu. Vor fi certuri dese, iar cuplul va avea de trecut peste multe provocări, în special în primii ani de căsnicie. 

O verighetă largă semnifică infidelitate. Așa cum există superstiții despre verighetele strâmte, la fel există și despre cele mai largi. Se spune că un inel mai larg prevestește infidelitate și relație lipsită de înțelegere și căldură. Unul dintre parteneri va suferi fiindcă nu este iubit din suflet. 

Verighetele care au defecte indică nefericire. Partenerii trebuie să aibă grijă atunci când cumpără verighetele pentru ca acestea să nu aibă niciun defect, altfel nu vor avea parte de liniște și iubire în căsnicie. 

Visarea unei verighete vechi anunță infidelitate. Visul în care apare o verighetă ponosită indică faptul că persoana respectivă ar putea fi victima infidelității. La polul opus, dacă bijuteria strălucește, persoana respectivă va fi ferită de infidelitate și va avea parte de un mariaj bazat pe respect și iubire. 

Cele mai citite articole