Nunta este ziua la care viseaza orice femeie si marcheaza inceputul vietii de familie. Pregatirea si planificarea intregului eveniment nu este o treaba deloc usoara, mai ales daca ai hotarat sa il organizezi fara ajutor specializat. 

Daca barbatii isi aleg cu usurinta costumul de ginere, nu la fel de intampla si cu viitoarele mirese. “Vazut, placut, cumparat” nu este un motto dupa care femeile aleg acea rochie de mireasa dintre toate modelele disponibile, mai ales daca iei in calcul ca aceasta sa aiba si o trena.

Daca vrei o rochie printesa pe timp de zi, insa una sirena pe timpul marelui eveniment, o buna optiune este sa alegi rochii de mireasa cu trena detasabila. Practic, o singura rochie va compune doua tinute diferite, care vor atrage toate privirile.

Ce rochie cu trena sa alegi in functie de tematica nuntii

Daca preferi stilul vintage, iar evenimentul are note elegante, rochia de mireasa trebuie sa fie remarcabila. Trena unei astfel de rochii va lasa in urma ta o imagine superba, de parca ar fi o un model fara de sfarsit.

Cele mai citite articole

De cealalta parte, cand optezi pentru o rochie de mireasa cu trena detasabila vei putea dansa si merge printre invitati fara probleme. Astazi sunt multe optiuni de prindere a trenei, totul depinzand de marimea si forma acesteia, precum si de decoratiunile care o pun in valoare.

Conform specialistilor de la Elite Mariaj, trenele au mai multe sisteme de prindere, printre care: gaici, sireturi, sisteme mos-baba, capse si panglici, in locuri bine definite, acoperite cu material sau dantela, pentru a nu fi vizibile atunci cand trena este prinsa. 

Cele mai cunoscute sisteme de prindere, folosite de specialistii de la Elite Mariaj, atat in cazul modelelor de rochii de mireasa, cat si in cazul celor de rochii de seara, sunt:

  • Stilul american – se stabileste punctul pentru prinderea trenei, pe care se vor atasa sisteme de prindere;
  • Stilul austriac – foloseste mai multe panglici pentru a prinde trena; se potriveste in cazul trenei lungi, grele; 
  • Stilul francez – prinderea efectiva se realizeaza sub un pliu al rochiei de mireasa;este potrivit in cazul trenelor cu multe detalii, fiind cel mai dorit sistem de prindere;
  • Stilul rochie de bal – pastreaza forma initiala a rochiei si incearca ascunderea completa a trenei sub fusta originala. 
  • Stilul regal sau cascada – lungimea fustei se imparte in bucati egale si se creaza un sistem de prindere in trepte, vizibil;
  • Stilul suprapus – ie la baza taliei (rochii printesa) sau a bazei fustei sirena se va realiza un sistem de prindere;
  • Stilul prindere in lateral – perfect pentru modelele de rochii de mireasa asimetrice, permite trenei sa fie prinsa dupa modelul togai romane.

Avantajele si dezavantajele unei rochii cu trena

O astfel de trena nu doar ca este impresionanta, dar te va ajuta si sa stralucesti in ziua cea mare. Iar despre fotografiile de la sedinta nici nu mai trebuie sa pomenim! Ca mireasa vei pasi delicat, iar in urma ta va aparea o trena uriasa, care parca nu se mai sfarseste.

Desi din punct de vedere estetic aceasta rochie primeste nota 10, trebuie mentionat si faptul ca trena nu este buna prietena cu vremea rea. Totodata, daca trena nu este detasabila iti va fi greu sa dansezi si sa te misti in voie printre invitati. 

Cele mai citite articole