În prezent, numeroși părinți iau în considerare recoltarea celulelor stem la naștere, ei conștientizând avantajele medicale pe care le pot obține de pe urma acestei decizii.

Prin recoltarea sângelui de la nivelul cordonului ombilical și stocarea acestuia în bancă, părinții au siguranța unui acces la numeroase tratamente în viitor, în cazul în care copilul întâmpină o problemă complexă de sănătate.

În ultimii ani, cercetările în domeniul celulelor stem au avansat rapid, iar numeroase studii clinice au arătat că această terapie poate furniza beneficii semnificative pentru pacienți. 

În România, procedura de recoltare celule stem din sângele și țesutul cordonului ombilical la naștere a devenit o practică din ce în ce mai comună, dar există încă multe provocări și aspecte de abordat în acest domeniu.

Provocările recoltării celulelor stem în România

Una dintre principalele provocări în recoltarea celulelor stem în România este lipsa de cunoștințe și informații despre această terapie în rândul populației generale. 

Acest lucru se datorează, în parte, lipsei de educație și conștientizare în rândul populației, dar și lipsei de informații și promovare din partea autorităților. Drept urmare, mulți pacienți nu sunt conștienți de opțiunile de tratament disponibile și de beneficiile pe care le poate oferi recoltarea de celule stem.

O altă provocare este disponibilitatea limitată a serviciilor de recoltare de celule stem. În timp ce mai mulți furnizori de servicii au început să ofere recoltarea de celule stem în România, aceștia sunt concentrați în marile orașe, lăsând o mare parte a populației fără acces la această terapie. 

Beneficiile recoltării și stocării celulelor stem în România

Cele mai citite articole

Cu toate acestea, există numeroase beneficii ale recoltării celulelor stem în România, care ar trebui să fie promovate în mod activ în rândul populației. 

Recoltarea de celule stem la naștere poate oferi un avantaj incontestabil, mai precis acces la tratamente pentru pacienții care suferă afecțiuni complexe precum:

  • Leucemii acute și cronice;
  • Anomalii ereditare ale hematiilor;
  • Diferite forme de cancer;
  • Tulburări neurologice, precum autism și paralizie cerebrală;
  • Tulburări ereditare ale sistemului imun etc.

În plus, terapia cu celule stem poate fi o alternativă la tratamentele convenționale, precum chimioterapia sau radioterapia, care pot avea efecte secundare negative asupra sănătății pacientului. De asemenea, terapia cu celule stem poate fi o soluție pentru pacienții care nu răspund la terapiile convenționale sau care au contraindicații pentru acestea. 

Cu alte cuvinte, terapia cu celule stem oferă perspective pentru pacienții care se confruntă cu diferite tipuri de boli grave, iar tratamentul precoce cu celule stem minimizează evoluția bolii, sporind șansele de recuperare.

Pentru a îmbunătăți accesul la această terapie, este necesară o abordare integrată care să includă educarea și informarea pacienților și promovarea serviciilor de recoltare a celulelor stem. În plus, este important să se continue cercetarea și dezvoltarea în acest domeniu, astfel încât să se poată oferi opțiuni de tratament mai bune și mai eficiente pentru pacienții din România și din întreaga lume.

Concluzii

Recoltarea de celule stem la naștere este o decizie de maximă importanță pentru părinți. Procedura este privită ca o soluție prezentă la care pot apela viitorii părinții pentru a garanta un viitor medical sigur copilului lor.

În acest context, părinții pot opta pentru recoltarea de celule stem la Biogenis. Din anul 2007, banca de celule stem Biogenis este alături de viitorii părinți furnizând toate informațiile de care aceștia au nevoie pentru a lua decizii sigure pentru viitorul medical al copiilor lor.

Cele mai citite articole