Dragobetele sunt sărbătorite în folclorul românesc ca o zi dedicată iubirii și naturii, echivalentul local al Valentine’s Day-ului. Sărbătorite pe 24 februarie, Dragobetele reprezintă o tradiție străveche care îmbină elemente precreștine cu influențe creștine, oferind o perspectivă înfloritoare asupra conexiunii dintre oameni și mediul înconjurător. Această zi este marcată de ritualuri și obiceiuri pline de simbolism, care promovează iubirea, sănătatea și fertilitatea, oferind o ocazie specială pentru a celebra relațiile și legăturile dintre indivizi.

Mesaje de Dragobete pentru iubită

 • „La mulți ani, iubirea mea! În ziua Dragobetelor, să simțim fiecare bat al inimii noastre în armonie cu natura și să ne bucurăm de iubirea noastră cu aceeași pasiune. Ești lumina care îmi luminează zilele, iar alături de tine, fiecare moment este o sărbătoare.”
 • „Draga mea, în ziua Dragobetelor, vreau să-ți aduc în dar întregul meu suflet. Fie ca această zi să ne aducă mai multă apropiere și să ne întărească legătura noastră specială. Te iubesc dincolo de cuvinte și îți doresc un Dragobete plin de bucurie și iubire.”
 • „Pe câmpurile iubirii noastre, Dragobetele înfloresc cu petale de afecțiune și cu parfumul sincerității. Îți trimit gândurile mele cele mai frumoase în această zi specială și îți promit că voi îngriji mereu de inima ta cu dragoste și grijă. La mulți ani, draga mea!”
 • „Fiecare zi petrecută cu tine este ca o călătorie minunată, iar în ziua de Dragobete, vreau să-ți mulțumesc pentru toate momentele frumoase pe care le împărtășim. Tu ești raza mea de soare în orice vreme și promit să îți fiu sprijinul și iubirea necondiționată mereu. La mulți ani, iubita mea!”
 • „În ziua de Dragobete, îți dăruiesc toate zâmbetele și inima mea plină de iubire. Fie ca dragostea noastră să înflorească la fel ca natura în această perioadă a anului și să ne aducă fericire și împlinire în fiecare clipă. Ești cea mai de preț comoară a mea și te iubesc dincolo de cuvinte. La mulți ani!”
 • „În această zi de Dragobete, inima mea bate doar pentru tine. Fiecare moment al nostru este o poveste de iubire scrisă cu rânduri delicate de emoții și sentimente profunde. Te iubesc mai mult în fiecare zi și îți doresc  Dragobete pline de bucurie și tandrețe.”
 • „La mulți ani, sufletul meu pereche! Îți promit să îți ofer tot ce am mai bun: iubirea mea sinceră, respectul meu neclintit și sprijinul meu necondiționat. Fie ca dragostea noastră să crească la fel ca natura în această perioadă a anului. Te iubesc enorm!”

Mesaje de Dragobete pentru soție

 • „Draga mea soție, în ziua de Dragobete, îți reafirm dragostea mea nemărginită și recunoștința pentru tot ceea ce aduci în viața mea. Ești cea care îmi înseninează fiecare zi și alături de tine, fiecare moment este o sărbătoare. Te iubesc cu toată inima mea. La mulți ani, iubita mea!”
 • „La mulți ani, iubirea vieții mele! În ziua de Dragobete, vreau să îți spun că ești comoara mea cea mai de preț și că fiecare zi petrecută alături de tine este o binecuvântare. Fie ca iubirea noastră să înflorească la fel ca natura în această perioadă a anului și să ne aducă fericire și armonie în fiecare zi.”
 • „Pe câmpurile inimilor noastre, Dragobetele aduc cu ele razele calde ale iubirii noastre. Ești femeia visurilor mele și promit să îți ofer tot sprijinul și dragostea de care ai nevoie în fiecare zi. În ziua de Dragobete, să simțim împreună magia iubirii noastre. La mulți ani, sufletul meu pereche!”
 • „Draga mea soție, în ziua de Dragobete, vreau să îți amintesc cât de mult înseamni pentru mine. Ești stâlpul meu de susținere, prietena mea cea mai apropiată și iubirea mea eternă. Fie ca această zi să fie doar începutul unei noi serii de momente frumoase pe care le vom împărți împreună. Te iubesc neîncetat.”
 • „La mulți ani, draga mea! În ziua de Dragobete, gândurile și inima mea se îndreaptă către tine. Îți doresc sănătate, fericire și tot ceea ce îți dorești. Ești parte din fiecare aspect al vieții mele și nu pot decât să îți mulțumesc că existi în ea. Cu dragoste și afecțiune, soțul tău.”
 • „În ziua de Dragobete, vreau să îți reamintesc cât de norocos mă simt să am o soție atât de minunată. Fiecare zi petrecută alături de tine este o călătorie magică, iar iubirea noastră este ca un foc etern care ne încălzește sufletele. Te iubesc dincolo de cuvinte și îți doresc un Dragobete plin de bucurii.”
 • „Draga mea soție, în această zi de Dragobete, îți dăruiesc inima mea și toată iubirea mea. Ești cea care mă completează și îmi aduce bucurie în fiecare zi. Fie ca iubirea noastră să continue să crească și să înflorească, aducându-ne mereu zâmbete și momente speciale. La mulți ani și să ne bucurăm de fiecare clipă împreună!”

Mesaje de Dragobete pentru iubit

Mesaje de Dragobete pentru iubit

Sursa foto

 • „La mulți ani, iubirea mea! În ziua de Dragobete, inima mea bate mai tare pentru tine. Ești raza mea de soare în fiecare zi și mă simt norocos să te am în viața mea. Să ne bucurăm de această zi specială și de iubirea noastră frumoasă.”
 • „În ziua de Dragobete, vreau să îți spun cât de mult înseamni pentru mine. Cu fiecare clipă petrecută alături de tine, simt că viața mea este mai frumoasă și mai plină de iubire. Ești cel mai prețios dar pe care îl am și promit să îți fiu mereu alături. La mulți ani, iubitule!”
 • „Dragul meu, în ziua de Dragobete, vreau să îți spun că ești cea mai mare bucurie din viața mea. Fiecare moment petrecut alături de tine este ca un vis frumos și nu pot să nu zâmbesc când mă gândesc la tine. Te iubesc din toată inima și îți doresc un Dragobete plin de iubire și emoții frumoase.”
 • „La mulți ani, sufletul meu pereche! În ziua de Dragobete, îți trimit cele mai calde gânduri și îți reamintesc că ești cea care îmi încălzește zilele. Fie ca dragostea noastră să înflorească la fel ca natura în această perioadă a anului și să ne aducă bucurii și amintiri de neuitat.”
 • „În ziua de Dragobete, vreau să îți spun că ești inima mea și că dragostea pe care o simt pentru tine crește în fiecare zi. Fiecare moment petrecut alături de tine este prețios și îmi umple sufletul de bucurie. Te iubesc enorm și îți doresc un Dragobete plin de iubire și romantism.”
 • „Draga mea iubită, în această zi specială, îți dăruiesc toate zâmbetele și toată iubirea mea. Ești cea care îmi aduce fericire și împlinire în fiecare zi, iar gândul la tine îmi face inima să bată mai repede. Să ne bucurăm de această zi minunată și de iubirea noastră care înflorește mereu.”
 • „La mulți ani, iubirea mea! În ziua de Dragobete, îți trimit gândurile mele cele mai frumoase și îți mărturisesc cât de mult înseamni pentru mine. Fie ca această zi să fie plină de momente speciale și de gesturi de iubire. Ești în inima mea în fiecare secundă și te iubesc mai mult decât pot exprima în cuvinte.”

Mesaje de Dragobete pentru soț

 • „Dragul meu soț, în ziua de Dragobete, vreau să îți reafirm cât de mult însemni pentru mine. Ești partenerul meu de viață, prietenul meu cel mai apropiat și dragostea mea eternă. Fie ca această zi să ne aducă încă ocazia să ne arătăm cât de mult ne iubim. La mulți ani și să ne bucurăm de fiecare moment împreună!”
 • „La mulți ani, dragul meu soț! În ziua de Dragobete, îți trimit cele mai calde gânduri și îți mulțumesc pentru toată dragostea și susținerea pe care mi le oferi. Ești farul meu în întuneric și roca mea în furtună. Să ne bucurăm de această zi specială și să ne continuăm călătoria noastră plină de iubire.”
 • „În ziua de Dragobete, vreau să îți spun că ești bărbatul meu ideal și că viața alături de tine este o aventură minunată. Fiecare zi petrecută alături de tine este o binecuvântare și nu pot să îți mulțumesc suficient pentru tot ceea ce faci pentru mine. Te iubesc din toată inima și îți doresc un Dragobete plin de bucurii.”
 • „Dragul meu soț, în ziua de Dragobete, îți dăruiesc inima mea și întreaga mea iubire. Fie ca această zi să fie la fel de minunată ca și tine și să ne aducă amintiri frumoase pe care le vom împărtăși împreună. Ești centrul lumii mele și alături de tine, fiecare zi este o sărbătoare. La mulți ani!”
 • „La mulți ani, sufletul meu pereche! În ziua de Dragobete, îți trimit toată iubirea și admirația mea. Ești cel care mă inspiră să fiu mai bună în fiecare zi și alături de tine, simt că pot înfrunta orice provocare. Fie ca iubirea noastră să înflorească mereu și să ne aducă fericire neîncetat.”
 • „Dragul meu soț, în această zi specială, îți dăruiesc toate gândurile bune și tot sufletul meu. Ești cel cu care îmi doresc să împart fiecare moment al vieții mele și promit să fiu alături de tine în fiecare clipă. Să ne bucurăm de această zi a iubirii și să ne arătăm cât de mult ne pasă unul de celălalt. La mulți ani!”
 • „La mulți ani, iubitul meu soț! În ziua de Dragobete, îți amintesc cât de mult însemni pentru mine și cât de recunoscătoare sunt că am alături un om atât de minunat ca tine. Fie ca iubirea noastră să crească mereu și să ne aducă bucurii nenumărate. Te iubesc dincolo de cuvinte și îți doresc tot binele din lume.”

Mesaje de Dragobete amuzante

 • „Dragobetele sunt aici, așa că să nu uităm că e ziua în care nu fugim de iubire ca de dracu’ de tămâie! Hai să ne lăsăm pradă sentimentelor și să ne îndrăgostim de ciocolată și seriale în pijamale. La mulți Dragobete haiosi!”
 • „La mulți ani de Dragobete! Să ne amintim că iubirea e ca un abonament la sală – de Dragobete începem, iar în Martie poate continuăm!”
 • „Dragobete fericit! Îți doresc să găsești dragostea așa cum găsești telecomanda – când renunți să o cauți și te așezi pe canapea!”
 • „În ziua de Dragobete, am să te sărut atât de pasional încât să simți că ești într-un film romantic. Iar acum, să trecem la partea amuzantă – vreau să împărțim popcorn-ul!”
 • „Dragobete fericit! Hai să fim ca perechea asta de mănuși – ne potrivim perfect, dar dacă le pierd, nu-mi pare rău să fie una singură!”
 • „La mulți ani, dragă! De Dragobete, lasă-te pradă romantismului și simte-te ca într-un film. Sau cel puțin ca într-un sitcom – cu multe râsete și situații comice!”
 • „În ziua de Dragobete, nu uita că dragostea este ca o pizza – împărțim-o în două și avem parte de tot ce e mai bun în ea. Să avem o zi a iubirii delicioasă!”
 • „Dragobete fericit! Să ne iubim unii pe alții ca pinguinii – fără să ne cerem selfie-uri să dovedim asta!”
 • „De Dragobete, să ne tratăm iubirea ca pe un WiFi gratuit – să o prindem în toate colțurile casei și să nu ne enervăm când uneori e mai slabă semnalul!”
 • „La mulți ani, iubire! Fie ca ziua de Dragobete să fie ca o glumă bună: să ne facă să râdem, să ne unească și să ne aducă zâmbetul pe buze în fiecare zi.”

De ce este bine să dai mesaje de Dragobete?

De ce este bine să dai mesaje de Dragobete?

Sursa foto

Cele mai citite articole

Darea de mesaje de Dragobete poate aduce mai multe beneficii și poate contribui la întărirea legăturii dintre tine și persoana iubită sau soțul/soția ta. Iată câteva motive pentru care este bine să dai mesaje de Dragobete:

 • Exprimarea afecțiunii: Mesajele de Dragobete oferă o oportunitate minunată de a-ți exprima sentimentele de iubire și afecțiune față de partenerul tău. Împărtășirea gândurilor și emoțiilor tale poate întări legătura dintre voi și poate aduce bucurie în relație.
 • Creează momente speciale: Mesajele de Dragobete pot transforma această zi într-un moment special, în care să vă concentrați asupra iubirii și să sărbătoriți relația voastră. Fiecare mesaj poate aduce un zâmbet pe chipul persoanei iubite și poate crea amintiri frumoase.
 • Reamintește de importanța relației: Ziua de Dragobete este un prilej excelent pentru a reflecta asupra legăturii voastre și pentru a recunoaște importanța pe care o are în viața ta. Mesajele transmise pot demonstra că îți pasă și că apreciezi partenerul tău.
 • Stimulează comunicarea: Transmiterea mesajelor de Dragobete poate deschide ușa pentru comunicare deschisă și sinceră. Poți împărtăși gânduri, planuri și aspirații, consolidând astfel înțelegerea și conexiunea dintre voi.
 • Oferă un prilej de amuzament: Mesajele de Dragobete pot fi și amuzante, făcând ziua mai veselă și relaxată. Un mesaj cu un pic de umor poate aduce un zâmbet pe chipul partenerului tău și poate crea un mediu plăcut.
 • Cultivă romantismul: Ziua de Dragobete este o ocazie de a cultiva romantismul și de a crea momente speciale în relația voastră. Mesajele romantice pot stârni sentimente puternice și pot menține vie flacăra iubirii.

Ce cadouri poți face de Dragobete?

Există o varietate de cadouri pe care le poți oferi de Dragobete pentru a sărbători iubirea și legătura ta cu persoana dragă. Alegerea cadoului potrivit depinde de preferințele și interesele partenerului tău, dar și de natura relației voastre. Iată câteva idei de cadouri potrivite pentru Dragobete:

 • Buchet de flori: O alegere clasică și romantică, un buchet de flori proaspete sau flori preferate ale persoanei iubite poate aduce zâmbetul pe chipul ei. Poți opta pentru trandafiri roșii, simbolul iubirii, sau pentru o combinație de flori colorate.
 • Ciocolată și dulciuri: O cutie de ciocolată sau o selecție de dulciuri fine poate aduce o notă dulce și plină de afecțiune în ziua de Dragobete. Poți opta pentru o cutie cu bomboane sau praline de calitate.
 • Călătorii sau experiențe: Dacă doriți să faceți ceva diferit, puteți alege să vă bucurați împreună de o escapadă romantică, un weekend la un loc special sau o experiență memorabilă, cum ar fi un masaj pentru cuplu, o degustare de vin sau o cină romantică în oraș.
 • Cadouri personalizate: Obiecte personalizate precum o ramă foto cu o poză a voastră, un album foto, o cană cu un mesaj special sau o bijuterie gravată pot aduce o notă personală și memorabilă.
 • Parfum sau produse de înfrumusețare: Un parfum preferat sau un set de produse de înfrumusețare de calitate pot fi cadouri apreciate. Alege un parfum care se potrivește cu personalitatea și gusturile partenerului tău.
 • Cărți sau jurnale: Dacă partenerul tău iubește lectura, poți alege o carte care să fie semnificativă pentru relația voastră sau un jurnal în care să își poată exprima gândurile și sentimentele.
 • Obiecte de decor: O lampă sau lumană parfumată, o pernă decorativă sau alte obiecte de decor pentru casă pot adăuga o notă de căldură și confort în spațiul vostru comun.
 • Bilete la un spectacol sau eveniment: Dacă partenerul tău este pasionat de muzică, teatru sau alte evenimente culturale, poți alege să îi oferi bilete la un spectacol sau concert pe care să îl savurați împreună.
 • Activități creative: Dacă amândoi sunteți pasionați de activități creative, puteți alege să faceți un curs de gătit, pictură, dans sau orice altceva care vă aduce bucurie și vă ajută să vă petreceți timp de calitate împreună.
 • Scrisori sau mesaje: Nu subestima puterea unui mesaj scris de mână sau a unei scrisori romantice. Poți să îți exprimi sentimentele și gândurile într-un mod personal și intim.

Superstiții de Dragobete

 • Sărutul sub un măr înflorit: Se spune că dacă un băiat și o fată se sărută sub un măr înflorit în ziua de Dragobete, vor avea noroc în dragoste și relația lor va înflori și ea, la fel ca florile de pe măr.
 • Băieții își fac cunoscute sentimentele: Potrivit tradiției, băieții își exprimă sentimentele pentru fetele pe care le plac în ziua de Dragobete. Dacă un băiat își declară dragostea și fata îl acceptă, relația lor va fi norocoasă și fericită.
 • Fetele se adună la fântână: Fetele se adună la fântână pentru a se spăla pe față cu apa din ea, crezând că astfel vor fi frumoase și atrăgătoare pentru băieți. Se crede că apa de Dragobete are proprietăți miraculoase.
 • Întreceri și jocuri: În unele zone ale României, se organizează întreceri și jocuri tradiționale în ziua de Dragobete. Fetele și băieții participă la diverse activități și concursuri pentru a se apropia unii de alții.
 • Purtarea hainelor noi: Se spune că pentru a atrage noroc și pentru a fi frumoși și sănătoși în anul care vine, oamenii ar trebui să poarte haine noi în ziua de Dragobete.
 • Tăierea sau legarea mărțișoarelor: În unele regiuni, este obiceiul să se taie sau să se lege mărțișoarele într-un pom fructifer (cum ar fi mărul sau cireșul) în ziua de Dragobete. Acest lucru se face cu speranța că pomul va avea roadă bogată în acel an.
 • Purtarea de brățări sau inele: Se crede că purtarea de brățări sau inele confecționate dintr-un fir de lână roșie sau albă în ziua de Dragobete va aduce noroc și protecție împotriva energiilor negative.
 • Evitarea muncii grele: Se spune că în ziua de Dragobete nu ar trebui să faci muncă grea sau să cerți pe cineva, pentru a atrage norocul și bunăstarea în viața ta.

Mesajele de Dragobete reprezintă o modalitate minunată de a sărbători iubirea, afecțiunea și conexiunea cu persoana iubită sau soțul/soția ta. Aceste mesaje aduc un strop de romantism, bucurie și emoții în viața de zi cu zi, consolidând legătura dintre voi și creând amintiri speciale. Indiferent de cuvintele alese, mesajele de Dragobete au puterea de a exprima sentimentele profunde și de a aduce zâmbetul pe chipul persoanei dragi. Fie că alegi să fii dulce, romantic sau amuzant, mesajele de Dragobete contribuie la întreținerea flăcării iubirii și la cultivarea unei relații pline de afecțiune și împlinire.

Cele mai citite articole