În timpul anotimpului rece, simțim cu toții nevoia unor așternuturi călduroase, dar care să permită pielii să respire, să nu genereze extra căldură care să creeze o stare de disconfort și care să aibă un nivel ridicat de rezistență. De cele mai multe ori nu ne selectăm lenjeria și așternuturile de pat în funcție de calitatea materialului din care sunt confecționate, ci pe baza prețului. Îți vom prezența o comparație între cele mai cunoscute materiale ce sunt folosite pentru produsele destinate încălzirii pe timp de iarnă (lenjerii, așternuturi pentru pat, paturi, cuverturi și multe altele).

Bumbacul – în topul alegerilor inteligente pentru așternuturile de pat de iarnă!

Este unul dintre materialele care asigură confort maxim indiferent de produsul în a cărei compoziție se găsește. Pima, Upland, Egiptean sau Supima, aceste tipuri de bumbac au un comun mai multe caracteristici, printre le numărându-se firele moi, flexibilitatea, structura rezistentă și prețul peste medie (în raport cu calitatea). Fiecare dintre aceste variante de bumbac prezintă și caracteristici proprii, așa cum este cazul bumbacului Upland (disponibilitate la scară globală), Egiptean (asigura un nivel crescut de aerisire) sau Supima (culorile se mențin pentru mult timp și este hipoalergenic).

Alte tipuri de materiale excelente pentru lenjeria de pat pentru anotimpul rece!

În cazul în care lenjeria de pat pentru iarnă din bumbac ți se pare prea scumpă (și chiar este în cazul bumbacului Supima), atunci ai la dispoziție și alte variante de materiale. Tencelul este o opțiune care prezintă un nivel foarte ridicat la absorbției de umiditate (însă nu este 100% hipoalergenic), iar flanelul este o opțiune utilă (preț redus și asigură căldură din plin), numai că uneori nivelul căldurii este foarte crescut (totuși, pentru zonele de munte este tipul ideal de material din care să fie confecționate așternuturile și lenjeria de pat).

Cele mai citite articole

Pânza este un alt tip de material care se regăsește în compoziția produselor destinate utilizării pe timp de iarnă pentru așternuturile de pat. Oferă un preț foarte accesibil, dispune de o structură de fibre rezistente și devine moale pe măsură ce trece timpul. În ceea ce privește partea mai puțin plăcută a acestui material, se știe că favorizează apariția frecventă a cutelor și nu de puține ori îți dă senzația de rigiditate a fibrelor.

Pentru cei interesanți de aspectul prețului, poliesterul este un material recomandat, mai ales că este foarte rezistent împotriva apariției cutelor și petelor. Însă nu absoarbe atât de bine umezeala și nici nu este atât de răcoros.

Nu trebuie uitate nici mătasea și nici bambusul, acestea fiind niște materiale foarte confortabile, durabile, hipoalergenic în mod natural (mătasea) și asigură un nivel foarte bun al aerisirii (bambusul). Sunt destul de scumpe și necesită o îngrijire specială (mătasea), iar lenjeria de pat din bambus nu este 100% naturală (fibrele acestui material sunt procesate chimic).

În final, alegerea îți aparține, însă este indicat să optezi pentru acele produse care să-ți ofere confortul maxim pe timpul iernii!

Sursă: https://spalnobelio.bg/

Cele mai citite articole