Ai auzit, probabil, de atâtea ori despre Kamasutra atunci când a venit vorba despre sex, însă în afară de a face referire la poziții sexuale nu știi, de fapt, la ce se referă și de unde provine acest termen? Iată câteva informații care te vor lămuri ce inseamna Kamasutra și care este istoria termenului.  

Ce înseamnă Kamasutra?

Kamasutra provine din vechiul cuvânt indian „kâma” care înseamnă „plăcere, dorință” și „sutra” care se referă la ghid, carte, aforism sau vers. Așadar, termenul „kamasutra” poate fi tradus prin expresia „ghid al dorinței, al plăcerii”. 

În tradiția populară, kamasutra nu reprezintă altceva decât o colecție ilustrată de poziții sexuale, însă în realitate este vorba despre un manual educațional care are scopul de a ajuta cuplurile să aibă o viață armonioasă. Pozițiile sexuale ilustrate care au menirea de a crește plăcerea sexuală ocupă doar un capitol al acestei cărți. Toate celelalte capitole ale kamasutrei abordează diverse aspecte referitoare la viața în cuplu, la viața sexuală, la dragostea în sine: relațiile romantice, arta seducției, căsătoria, fanteziile, sarcina, homosexualitatea. 

De unde provine kamasutra?

Cele mai citite articole

Referindu-ne la acest ghid al plăcerii, kamasutra este prima carte din istoria omenirii în care se vorbește despre viața comună pe care o duc un bărbat și o femeie. Scrisă inițial în secolul V de către Vatsyayana, un filosof indian din Varanasi, cartea este completată de colecțiile Tao of Love, Ananga Ranga sau Grădina parfumată. Scopul scrierilor lui Vatsyayana consta în faptul că pentru hinduși unul dintre obiectivele existenție, alături de mâncat sau băut, era descoperirea plăcerii prin actul sexual. Ajunsă în Anglia abia în secolul XIX, cartea nu a fost dezvăluită publicului larg; doar oamenii din elita socială aveau acces la conținutul cărții, pentru că acesta nu era în acord cu obiceiurile victoriene. Abia în 1960 a devenit acest ghid cunoscut publicului larg. 

La ce se referă, de fapt, Kamasutra?

Kamasutra nu este, cum ziceam, doar despre poziții sexuale. Aceste poziții au, în sine, semnificații aparte, deoarece ele nu vizează doar o fuziune fizică între parteneri, ci și o comunicare mentală. Multe dintre pozițiile ilustrate în kamasutra au nevoie de o mare flexibilitate, însă sunt și unele foarte ușor de realizat de către persoanele care nu au o mare flexibilitate sau care au o stare generală care nu le permite să facă acest lucru. 

Așadar, kamasutra nu este doar o lucrare despre poziții sexuale, ci un ghid care are menirea de a-i ajuta pe partenerii unui cuplu să trăiască în armonie. Subiectele dezbătute în acest „manual” se referă la aspecte generale precum arte, comportament urban, la uniunea sexuală prin dezbaterea diferitelor practici sexuale, la fetele tinere fecioare, respectiv cum pot fi acestea seduse, la mirese, la curtezane și la practici secrete (cum să fii fericit în dragoste, cum să trezești pasiunea etc.). 

Cele mai citite articole