Masinile agricole au intrat in viata oamenilor din momentul in care oamenii au inceput sa cultive terenuri agricole, sa imbunatateasca metoda de plantare si de colectare a produsului finit. Utilajele agricole cresc volumele de productie, economisesc timpul de lucru si costurile fortei de munca.

Utilajele agricole includ tractoare si combine, precum si dispozitive tehnice al caror scop principal este mobilizarea si accelerarea proceselor de insamantare, prelucrare si recoltare. Aproape toate procesele care au loc in agricultura sunt automatizate prin utilizarea utilajelor agricole. Daca esti in cautarea unui furnizor de incredere de utilaje agricole si piese de schimb, poti apela la Dicor Land

Tipuri de utilaje agricole

Exista multe tipuri de masini agricole. Toate echipamentele pot fi clasificate in functie de functiile pe care trebuie sa le indeplineasca si de domeniul de lucru. Acestea sunt utilaje de cultivat inainte de insamantare, utilaje de insamantat, utilaje de recoltat, combine si tractoare, precum si piese de schimb. Dispozitivul mecanismelor masinii agricole este construit in asa fel incat functiile de efectuare a unui anumit proces, sa fie indeplinite intr-o anumita secventa.

De exemplu, o combina nu numai ca taie cerealele, ci le si curata de boabele, care sunt introduse in buncar. Combina poate fi proiectata pentru recoltarea mai multor culturi: cereale, seminte oleaginoase, porumb. 

Cele mai citite articole

Combinele de recoltat sunt echipate cu remorci pentru lucru. Pentru efectuarea diferitelor tipuri de lucrari cu utilaje agricole, se folosesc mecanisme cu balamale, transmisii cu angrenaje, lant si curea, articulatii universale, mecanisme cu clichet si came.

Proiectarea de utilaje agricole

Sectorul agricol este in continua dezvoltare, apar noi tipuri de plante, se modifica indicatorii de sol, creste productivitatea si se reduce perioada de coacere a produsului. In agricultura, au loc schimbari treptate in proiectarea combinelor si tractoarelor. 

Principalele caracteristici nu mai sunt durabilitatea si costul redus al utilajelor, ci este important ca utilajul sa fie multifunctional si sa poata efectua diverse tipuri de lucrari intr-o perioada scurta de timp.

Fermierii prefera sa cumpere un singur utilaj care face aproape toata munca decat mai multe dispozitive monofazate. Progresul nu sta pe loc si in agricultura apar recoltatoare si semanatori moderne, care opereaza cu telecomanda, folosind sisteme computerizate de control, navigatie si autogestionare. 

Majoritatea utilajelor agricole moderne sunt echipate cu un sistem de control prin internet. La Dicor Land vei gasi  solutii tehnice, service si servicii de finantare necesare realizarii performantei in agricultura.

Cele mai citite articole