Când vine vorba de încălcarea vieții private și a intimității cuiva, este o problema destul de gravă. Acesta este motivul pentru care aceste tipuri de dispozitive electronice există, iar tehnologia le-a permis să fie construite din ce în ce mai compacte și mai eficiente. În prezent, sunt tot mai multe persoane care apelează la detectoare camerepentru a afla dacă sunt sau nu urmărite.

 Cu un detector de camere ascunse, o persoană se poate asigura că în casă sau biroul sau nu sunt instalate minicamera spion care înregistrează acțiunile fără consimțământ. Se contracarează planurile acelei persoane rău intenționate care urmărește în stilul unui spion și se păstrează viață privată la distanță de ochii curioșilor. În plus, cu ajutorul acestor detectoare pot fi protejate și anumite informații care trebuie să fie ținute departe de ochii curioșilor, mai ales acum, când camerele spion sunt tot mai greu de detectat cu ochiul liber.

Cum funcționează camerele spion?

Sunt mai multe persoane care se întreabă cum poate un astfel de dispozitiv mic să poată transmite semnale criptate de imagini și video live către un server unde toate informațiile pot fi stocate? Este simplu. Aceste dispozitive au evoluat foarte mult și în prezent sunt unele dintre cele mai smart gadgeturi de pe piață, fiind chiar deghizate în diverse alte obiecte. Cum un aparat de fotografiat de mărimea unui bob de orez poate înregistra în definiție bună și difuzat în direct? Aici este răspunsul la aceste întrebări:

Cele mai citite articole

Progresele tehnologice sunt cele care au făcut posibil că aceste camere să apară și în prezent, tehnologiei trebuie să îi mulțumim pentru ele. Prin urmare, cel mai important lucru de luat în calcul este modul în care tehnologia a putut transformă camerele mari de supraveghere în dispozitive mici.

Acest lucru are ca rezultat facilitarea unor acțiuni persoanele rău intenționate de a încalca confidențialitatea prin instalarea de camere ascunse în casă sau la birou fără consimțământul celui înregistrat și aceste persoane pot fi monitorizate permanent. Pentru această există instrumente care pot ajută să fie depistate intențiile.

Detectoarele de camere ascunse captează rapid dacă există orice fel de camera ascunsă care transmite printr-un circuit electronic ce activează o alarmă care va sună mai tare cu cât există o apropiere mai mare de locul în care camera spion este montată. Acest lucru este unul avantajos, mai ales atunci când există camere ascunse foarte bine plantate’.

Unde sunt de obicei camerele ascunse?

Camerele ascunse sunt, așa cum spune și numele lor, departe de ochii privitorului. În realitate însă, această afirmație este parțial falsă. Ele trebuie să poată monitoriza deci sunt chiar sub ochii privitorului, doar că acesta nu le vede. Pot fi în pixuri, în fasungul de la becuri, în veiozele de pe masă, în ochii jucăriilor sau montate în florile artificiale din glastră. Sunt atât de multe locuri în care pot fi montate încât nu ar avea sens să fie enumerate toate. De aceea, cea mai bună soluție este să se folosească un detector de camere pentru a le detecta.

Cele mai citite articole