Cand doi oameni se casatoresc, ei cred in general ca „va dura toata viata”, desi, din pacate, devine din ce in ce mai frecvent ca sa nu fie asa.

Studii recente arata ca una din cinci casatorii se rup in primii ani, iar durata medie a casatoriei este de zece ani. De la aceasta data numarul de rupturi este redus. De ceva vreme, numarul cuplurilor de o anumita varsta, care au petrecut o viata intreaga impreuna si decid sa inceteze coabitarea, creste considerabil.

Ca date curioase, statisticile indica faptul ca aproximativ la fiecare cinci minute o casatorie se destrama, iar varsta medie la care are loc divortul, la femei este de 44,2 ani si la barbati de 46,7 ani. Daca va ganditi sa divortati, dar nu sunteti sigur la ce tip de avocat sa apelati pentru a va putea sfatui, acest link va poate oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Conform statisticilor, principalele cauze sunt lipsa de iubire si lipsa de respect, desi putem gasi si alte cauze care duc la o despartire si care sunt strans legate de cele numite cu personajul principal:

1. 75% din despartiri sunt cauzate de infidelitate. In general, infidelitatea barbatului este mai mult o problema sexuala si cea a femeii din cauza indragostirii de o alta persoana.

In orice caz, o infidelitate atat la barbati, cat si la femei este de obicei de neiertat, iar de multe ori duce la o despartire.

Primul lucru de spus in acest sens este ca infidelitatea unuia sau celuilalt sot nu are repercusiuni juridice. Prin urmare, este recomandabil sa nu incercati sa utilizati o astfel de situatie in mod judiciar pentru a obtine profit sau avantaj, intrucat instanta nu va intra in circumstantele mentionate.

2. Copiii, mai degraba decat sa uneasca, au tendinta de a se dezbina. A avea un copil pentru a salva casatoria in cele mai multe cazuri se termina de obicei cu un esec.

Cele mai citite articole

Luarea unor decizii comune cu privire la copii poate fi complicata si genereaza certuri intre parinti care duc uneori la situatii insurmontabile.

3. Lipsa comunicarii si plictiseala provoaca o mare parte din probleme. Este dificil, cu munca, copii, obligatii, discutii cu partenerul tau si avand un spatiu comun.

De asemenea, nu este usor sa atingi echilibrul necesar intre spatiul personal de care are nevoie fiecare, cu timpul care trebuie dedicat cuplului.

4. Crizele prin care trecem cu totii de-a lungul vietii, cele „existentiale” cand implinim ani, cele economice, pierderea locului de munca

Este regretabil, dar banii sunt necesari, iar zicala spune: „Cand banii intra pe usa, dragostea iese pe fereastra”.

5. Sunt oameni care se casatoresc pentru ca au o varsta si asta trebuie sa faca, fara sa fie pe deplin siguri ca aceasta este dorinta lor.

A ne lasa purtati de inertia unei relatii presupune in unele cazuri, ruptura.

Pe scurt, este important sa cantarim si sa evaluam situatia si sa incercam sa gasim o solutie, daca din pacate aceasta nu se realizeaza, va trebui sa luam legatura cu avocatul nostru expert in divort pentru a reglementa despartirea intr-un mod satisfacator pentru intreaga familie.

Cele mai citite articole