Din ce in ce mai multi parinti apeleaza la ajutorul fotografilor pentru a crea cele mai impresionante fotografii care sa ilustreze relatia dintre copil si acestia. De cele mai multe ori, cu ajutorul aparatelor profesionale, precum si cu ajutorul softurilor potrivite pentru editarea foto se vor putea obtine rezultate remarcabile, conform asteptarilor parintilor. 

Totusi, pentru a putea obtine intotdeauna rezultatele dorite, parintii ar trebui sa tina cont de anumite aspecte, iar de cele mai multe ori printre acestea se numara si:

Temperamentul si energia copiilor

Anumiti copii au un temperament destul de aparte, fapt pentru care sunt destul de agitati, mai ales atunci cand sunt foarte mici. De cele mai multe ori, acesti copiii sunt intr-o continua explorare, fapt pentru care pozele clasice nu sunt intotdeauna cele mai recomandate in astfel de situatii, ci mai degraba fotograf nou nascuti trebuie sa ia in calcul diferite cadre, in asa masura incat copilul sa nu se simta stresat. 

Asadar, daca cel mic are un nivel al energiei destul de mare, acesta nu va fi surprins in fotografie, fapt pentru care trebuie intotdeauna sa se tina cont de alte tipuri de fotografie, in asa fel incat rezultatul final sa fie unul destul de placut.

De altfel, in cazul in care exista anumite momente din zi cand nou nascutii sunt linistiti, atunci parintii ar trebui sa programeze sedintele foto in acele perioade, pentru a obtine fotografii perfecte.

Vestimentatia celui mic

Cele mai citite articole

In special atunci cand vine vorba de prima sedinta foto din viata unui copil, parintii incearca pe cat de mult posibil sa investeasca in articole de vestimentatie care au un aspect interesant. Totusi, acestea nu sunt intotdeauna si cele mai confortabile piese, fapt pentru care multi copiii vor deveni agitati din cauza faptului ca vor simti un disconfort constant. Pentru a evita in totalitate senzatiile neplacute pe care un copil le poate simti.

Asadar, vestimentatia joaca un rol important atat pentru confortul copilului, cat si pentru rezultatul final al sedintei foto. Este recondamnat ca intotdeauna sa se foloseasca hainute care prezinta o cromatica placuta si interesanta, dar care prezinta si o textura unica, ce poate iesi usor in evidenta. In acest mod, copiii se vor simti bine, vor arata impecabil, iar pozele de la final de shooting vor fi perfecte.

Mai mult de atat, hainutele copilului se pot asorta cu cele ale fratiorilor, pentru un echilibru cromatic, mai ales cand vine vorba de pozele de grup.

Orele de masa

In momentul in care un copil are primul sau shooting, trebuie sa se tina cont intotdeauna de orele de masa ale acestuia, in asa masura incat intreaga sedinta foto sa nu se transforme in ceva neplacut. Asadar, parintii trebuie sa se asigure intotdeauna ca cel mic este bine hranit inainte de a incepe sedinta.

Anumiti copiii nu au ore de masa bine stabilite, insa in cazul acestora parintii le pot oferi masa cu cateva minute inainte de a incepe sedinta, in asa masura incat copilul sa fie cuminte pe intreaga durata a shootingului.

Credit foto: Marius Niculae – Fotograf de familie specializat in sedinte foto bebelusi si nou nascuti.

Cele mai citite articole