Nu toata lumea economiseste pentru pensie si chiar si cei care o fac s-ar putea sa nu puna deoparte suficient pentru a rezista in anii de pensionare. Un studiu din 2020 a Rezervei Federale a aratat ca aproximativ 25% dintre cei care nu erau pensionari nu economiseau pentru pensionare. 

Cu toate acestea, toata lumea trebuie sa investeasca pentru  a invinge inflatia si a economisi pentru pensie si alte obiective financiare. De aceea, Vestor ofera cursuri de investitii pentru cei care vor sa isi foloseasca banii corect.

Investitia nu trebuie sa implice economisirea unor sume mari de bani. Datorita dobanzii compuse, se pot castiga bani din suma initiala investita plus toata dobanda acumulata din perioadele anterioare. Desi toata lumea ar trebui sa investeasca, fiecare persoana are o strategie de investitii diferita, care se potriveste obiectivelor personale si financiare.

Recomandari pentru investitii

Nu este nevoie de multi bani pentru a incepe investitia. Chiar si sumele mici de banii pot genera castiguri mai repede datorita puterii combinarii.

Cele mai citite articole

Investitia poate ajuta la crearea unei rezerve de bani, la indeplinirea obiectivelor financiare, la invingerea inflatiei si la economisirea pentru pensie. O singura strategie de investitii nu se potriveste tuturor. Optiunile  de investitii vor diferi de cele ale prietenilor si familiei.

Strategia de investitii depinde de situatia financiara a investitorului, de cat de mult risc este dispus sa isi asume, de cat timp spera sa investeasca si de alti factori.

Ce este investitia?

Investitia este actiunea de a cumpara active sau bunuri cu scopul de a genera venituri si apreciere. Investitiile, care sunt active sau bunuri achizitionate, sunt folosite pentru a crea rezerve viitoare. Adesea, aceste bunuri sunt sub forma de actiuni sau obligatiuni, dar pot implica si bunuri imobiliare sau active alternative precum criptomoneda sau aurul.

Investitia banilor este importanta din cateva motive. Se vor crea depozite pentru a ajuta in perioadele de nevoie, la pierderea unui loc de munca sau pentru obiective viitoare. De asemenea, se poate profita de capitalizare tinand cont de inflatie, astfel incat banii sa nu valoreze mai putin in timp sau chiar sa isi piarda de tot valoarea.

Cele mai citite articole