Bijuteriile sunt menite să pună în lumină trăsăturile unei persoane. Același lucru se întâmplă și în cazul copiilor, aceștia fiind în egală măsură fascinați de bijuterii, fie că vorbim de inele, brățări, coliere sau pandantive creative. 

Pentru a oferi un cadou inedit copiilor, părinții aleg tot mai des bijuteriile din aur. Acestea sunt versatile, nu se degradează în timp și pot avea semnificații simbolice. În ceea ce privește pandantivele, există numeroase modele din care părinții pot alege. Important este ca la achiziție să se țină cont de aspecte precum: modelul, simbolistica, materialul și dimensiunea

Materialul bijuteriilor pentru copii este important

Materialul din care sunt confecționate bijuteriile prezintă o importanță majoră. Cei mai mulți părinți prioritizează acest criteriu în momentul alegerii bijuteriilor pentru copiii lor. De regulă, sunt evitate bijuteriile din nichel sau alte materiale care ar putea provoca reacții alergice sau care se vor deteriora cu trecerea timpului.

Aurul, de toate culorile, reprezintă alegerea principală a celor mai mulți părinți atunci când vor să achiziționeze bijuterii pentru copii, indiferent de vârsta acestora. Aurul nu se degradează în timp și este un metal prețios versatil, astfel că pandantivele din aur sunt preferate de majoritatea părinților și copiilor inclusiv, ele asortându-se ușor cu orice tip de ținută. 

Pandantivul trebuie să fie simbolic 

Cele mai citite articole

Pentru copii, se vor alege pandantive potrivit vârstei, dar acest lucru nu înseamnă că bijuteria nu poate avea semnificații profunde. Mulți părinți aleg să îi surprindă pe cei mici cu un pandantiv cu inițiala numelui.

Un alt pandantiv deosebit, care se potrivește de minune atât copiilor, cât și adolescenților, este cel cu pandantiv horoscop, acesta impresionând atât prin design, cât și prin simbolistică. 

O altă idee inspirată o reprezintă pandantivele din aur în forme creative, cum ar fi cele care înfățișează diferite animăluțe simpatice, iubite de toți copii. Pe de altă parte, o alegere populară în rândul părinților care vor să-și surprindă copilul cu o bijuterie specială o constituie pandantivul în formă de inimă. Acesta fiind un simbol puternic al iubirii sincere și necondiționate pe care le-o poartă părinți.

Preferat atât de părinți, cât și de cei mici, este și pandantivul în formă de fluture. Semnificația acestei bijuterii este una deosebită, întrucât fluturele simbolizează echilibru și armonie. Poate că cei mici nu vor conștientiza de la început semnificația acestor bijuterii de aur, dar pe măsură ce cresc vor fi fascinați de simbolistica din spatele bijuteriei. 

Așadar, pandantivul pentru cei mici se alege în funcție de mai multe criterii atât de natură funcțională, cât și de cea estetică.

Cele mai citite articole