Un dormitor modern și elegant este un vis destul de greu de realizat dacă ești student și locuiești într-o garsonieră.

Un dormitor complet într-o locuință mică este principalul vis al clienților multor designeri. Vor ca să scape de banala canapea tapițată de trei locuri aflată în mijlocul camerei de zi care este și loc de dormit, dar și loc de stat la televizor.

Poți să îți amenajezi un mic dormitor complet utilat chiar și într-o garsonieră de student cu puțină imaginație.

Ca buget, ar trebui să ai minim vreo 3000-4000 de lei, iar maxim cât te țin baierele contului bancar.

Pentru a alege corect locația locului de dormit, este necesar să se determine care dintre colțurile camerei este cel mai întunecat. Este mai bine să se lase partea mai iluminată a camerei ca living. Adesea în apartamentele cu o cameră (garsoniere) există nișe unde se poate amenaja rapid un dormitor.

Este foarte important să se asigure iluminarea adecvată pentru fiecare zonă. În dormitor, este ideală o lumină difuză folosind nuanțe sau iluminat difuz, iar iluminatul mai luminos și mai elegant este potrivit pentru sufragerie. Poți evidenția zona de dormit cu ajutorul culorilor.

Dormitor în spatele unui paravan

Cel mai simplu și mai versatil mod de a împărți o cameră de dimensiuni medii sau mari în două spații distincte este printr-un paravan înalt. El va permite ascunderea patului sau a unui model  mai ieftin din acele canapele din piele ecologică ce se găsesc pe toate site-urile care vând mobilier pentru locuințe particulare. În plus,  poziția panoului de camuflaj este ușor de mutat în orice moment, dar și de a fi decorat spre a se armoniza cu stilul respectivei garsoniere.

Cele mai citite articole

Dormitorul din spatele draperiei

O draperie nu se potrivește întotdeauna bine în designul unei locuințe cu o singură cameră, dar ideea de a o izola cu perdele este foarte potrivită. Asigură-te că alegi un material gros ce se potrivește cu stilul general. Ea poate fi amplasată în acele camere stil vagon, cu lungimea de 3-4 ori mai mare decât lățimea. În spatele ei poți așeza atât patul, cât și un dulap de haine, chiar și două noptiere plus o mică veioză sau un lampadar. Iar cheltuielile sunt destul de mici. Pentru a separa și mai bine zona alege și un covor de dimensiuni reduse pe care să îl așezi în zona patului (în restul camerei, parchetul poate să rămână neacoperit sau se pot pune mici covorașe diferit colorate de acela din zona de dormit).

Dormitor urcat pe un podium

Psihologii spun că în momentul în care nu vedem ceva, creierul uman decide că nu există.  Dormitorul amenajat pe un podium devine o zonă independentă. Dacă în loc de pat se pune acolo un model dintre acele canapele extensibile care nu atrag privirea prin stilul lor fantezist, prin niște culori tari, cu atât mai bine. Dacă ea este aleasă în așa fel încât să fie în nuanța peretelui sau dacă ziua este acoperită cu o cuvertură ce seamănă perfect cu peretele, totul se estompează pentru musafiri.

Ca să fie un dormitor complet, se poate pune și un dulap care arată mai mult a loc de depozitare pentru garsonieră decât de șifonier pentru dormitor Loc de depozitare se  poate face și în zona inferioară a podiumului (găsești idei în acest sens pe internet).

Zonarea camerei cu piese de mobilier 

Dulapurile înalte și rafturile pot ajuta la blocarea spațiului de dormit dintr-o cameră.

Rafturile pot acționa ca un separator pentru o cameră. Dacă aproape ajung la tavan și sunt destul de lipite unele de altele, patul ascuns în spatele lor va ajunge să fie piesa de bază dintr-un dormitor adevărat.

Cele mai citite articole