Să iei bani cu împrumut se poate dovedi o soluție salvatoare în multe situații, numai că nu trebuie să uiți că vine și timpul scadenței. În acest caz, o să fie nevoie să dai înapoi nu numai suma obținută ci și o dobândă aferentă (cu o valoare bine determinată dacă este o dobândă fixă și cu o valoare mai mare ori mai mică, dacă ai optat pentru o dobândă variabilă).

Singura situație în care nu trebuie să dai bani în plus înapoi este atunci când ai contractat un împrumut cu 0 % dobândă, numai că și aici se poate întâmpla să ai de dat bani mai mulți dacă nu respecți termenul de plată (vei plăți penalități). Așa că, returnarea banilor la termen este singura variantă în care ieși câștigat atunci când faci un împrumut.

În cele ce urmează îți vom spune cum să faci ca să dai bani înapoi cât mai repede și să scapi de penalități, întârzieri la plată, includerea în registrele Biroului de Credit și chiar de la executarea unor bunuri. Citește mai departe pentru a afla care sunt aceste soluții!

Datoria de plătit trebuie să fie pe primul loc la salariu!

Cele mai citite articole

Pe lista achitării debitelor lunare, la loc de frunte, trebuie să se găsească rata la credit și achitarea acesteia. Este cea mai importantă parte a pasivului tău pe luna, așa că, nu uita să o plătești de îndată pentru că poate să genereze extra dobândă, ceea ce nu este deloc în avantajul tău. Este recomandat să îți setezi plata automată din contul în care îți încasezi venitul pentru ca rata să fie achitată la timp. De asemenea, ar fi bine, în cazul în care creditul se întinde pe o perioadă mai îndelungată, să îți stabilești chiar și o plată anticipată pentru că vei scăpa de achitarea dobânzii.

Refinanțarea este o opțiune!

Gândește-te la această soluție atunci când ai de rambursat mai multe împrumuturi și nu mai faci față cheltuielilor ori creditele sunt accesate de la mai mulți creditori. Îți oferă posibilitatea de a obține banii de care ai nevoie pentru acoperirea datoriilor, dar cu șanse la o dobândă mai bună, la un alt tip de dobândă (dacă ai avut un credit cu dobândă variabilă, acum poți cere unul cu dobândă fixă) și cu o bază de raportate diferită (poate că acum ai un venit mai ridicat decât în momentul în care ai solicitat prima dată un credit).

Muncește suplimentar pentru a-ți achita creditul mai repede!

O sursă de câștig care să te ajute să completezi venitul actual este de mare ajutor atunci când vrei să scapi de credit cât mai rapid. Cu banii în plus o să poți să returnezi împrumutul mai repede, dar și să faci economii, astfel încât să nu mai fie nevoie de alte credite. Aceasta este cea mai avantajoasă soluție pentru cei care vor să ramburseze creditul și să-și asigure viitorul din punct de vedere financiar!

Cele mai citite articole