‘Casatoriile fericite’ fac parte din lista de dorinte a fiecaruia. Dar raman ele cu adevarat fericite si pline de bucurie? Indiferent daca sunteti casatorit de ani de zile sau tocmai v-ati unit destinele, iata 10 sfaturi practice pentru o viata casatorita fericita care va vor ajuta sa traiti fericiti pana la adanci batraneti!

In cautarea unei casnicii fericite, este important sa cautam sfaturi si resurse care ne pot indruma pe drumul potrivit. In aceasta privinta, un site util pentru a intalni persoane potrivite si a gasi un partener de viata este https://www.matrimonialefemei.net/. Acest site de matrimoniale ofera o platforma care faciliteaza conectarea cu persoane interesate de cautarea unei relatii serioase si durabile.

1. Amintiti-va ca casatoria este o angajare de a merge impreuna

Casatoria este o institutie a rabdarii, sacrificiului, grijei reciproca si impartirii. Stramosii nostri vorbeau despre saptapadi – cele sapte juraminte ale casatoriei pe care le facem in viata. Semnele distincte ale unei casnicii fericite sunt simtul angajamentului, cooperarii, compasiunii, grijei si un ego mai putin pronuntat. Daca va apucati gatul unul altuia, va parea ca o legatura. Daca mergeti impreuna, umar langa umar, veti avea sprijin. Asadar, fiti un sprijin unul pentru celalalt, fiti un companion si mergeti inainte.

2. Fiti disponibili unul pentru celalalt in loc sa cereti

Intr-o casnicie, ar trebui sa considerati celalalt ca o parte a voastra – ca bratul sau piciorul vostru. Sunt doua corpuri, o singura minte, o singura suflet. Deci, orice isi doreste partenerul vostru, transformati-l in propria voastra dorinta. Gusturile partenerului vostru, considerati-le ca pe gusturile voastre. Conflictul apare atunci cand gusturile voastre incep sa difere. Ar trebui sa incepeti sa spuneti ca gustul vostru este gustul meu; placerea ta este placerea mea. Sunt aici pentru tine, in loc de, ce poti face pentru mine?

3. Nu fiti posesivi

Indiferent daca este inainte sau dupa casatorie, daca sunteti prea posesivi, cealalta persoana va fugi. Incercarea de a controla sau poseda pe cineva poate sa nu fie o idee prea inteligenta. Atunci cand sunteti posesivi, declansati intregul lant de ganduri negative.

4. Nu incarcati cealalta persoana cu responsabilitatea de a va face fericit!

De multe ori, va place sa fiti multumiti, linistiti si rasfatati. Asa ca puneti o fata serioasa, suparata si va purtati dificil pentru a fi multumiti. Indragostitii fac adesea acest lucru. Cheltuiesc multa energie in a se rasfata, ceea ce reduce bucuria si sarbatoarea momentului. Oamenii care au o fata lunga si asteapta ca altii sa-i rasfate si sa-i impace fac pe altii sa fuga.

5. Ganditi inainte de a vorbi

Exista un proverb care spune: „Prin cuvinte incep conflictele. Prin cuvinte oamenii se distreaza. Prin cuvinte oamenii castiga bogatie. Prin urmare, cuvintele ar trebui folosite cu masura.” De obicei, atunci cand oamenii au niste neintelegeri, ei spun: „Sa vorbim si rezolvam.” Aceasta nu functioneaza deloc. Continuati inainte. Nu stati si discutati sau cereti explicatii despre trecut. Cand se intampla o greseala, s-a intamplat, atat. Continuati inainte.

Cele mai citite articole

6. Fiti voi insiva

Fiti naturali si simpli. 

Relatiile

 se dezvolta in mod natural. Daca incercati sa construiti o relatie, atunci deveniti putin artificiali. Apoi, comportamentul vostru devine artificial, ceea ce nu este natural. Imaginati-va ca cineva incearca sa va impresioneze, nu observati asta? Daca cineva incearca sa va impresioneze, ce faceti? Va indepartati. Vedeti ce va place, asta ii place si celorlalti. Va place ca cineva sa fie foarte onest, deschis, natural, modest cu voi, nu-i asa? Exact asta doresc si ceilalti de la voi. Nu incercati sa impresionati cu forta. Atunci totul merge prost. Cel mai bine este sa fiti voi insiva, sa fiti naturali, iertatori si sa traiti in prezent. Face o mare diferenta.

7. Ca cuplu, aveti un scop mai inalt pentru binele comunitatii.

Atunci cand sotul si sotia sunt concentrati doar unul pe celalalt tot timpul, intra rapid in conflicte. Dupa faza initiala a casatoriei, in care totul este magic, defectele incep sa iasa la suprafata destul de repede. Linii care se indreapta unul spre celalalt se indeparteaza dupa punctul de intersectie.

De asemenea, atunci cand sotul si sotia nu sunt concentrati unul pe celalalt si obiectivele lor in viata sunt diferite, ei inceteaza sa se inteleaga si comunicarea si increderea se destrama. Mai mult, atunci cand obiectivele sunt doar satisfacerea dorintelor personale, nu se obtine prea multa implinire sau valoare.

8. Un secret pentru relatii pentru femei

Cel mai important lucru pentru un barbat este sa se simta iubit, respectat si apreciat acasa. Acest lucru inseamna sa lucrati pentru a va aminti tot binele din el si sa-l amplificati. Intarirea pozitiva nu numai ca il va face sa se simta in siguranta si sustinut, dar il va incuraja sa continue sa se imbunatateasca.

9. Un secret pentru relatii pentru barbati

Cel mai important lucru pentru o femeie este sa se simta ascultata, inteleasa si respectata. Acest lucru inseamna sa o ascultati cu empatie, rabdare si sprijin. Emotiile sunt foarte puternice si este usor sa te pierzi in ele.

10. Un secret pentru relatii atat pentru barbati, cat si pentru femei

La fel ca existenta soarelui in timpul zilei, anumite lucruri sunt foarte evidente si nu au nevoie de nicio dovada. Iubirea este unul dintre acele lucruri care nu are nevoie de nicio dovada. Dar cautam mereu dovada iubirii din partenerul nostru si asta strica relatia.

Cele mai citite articole